latinica  ћирилица
22/11/2022 |  19:05 ⇒ 20:12 | Аутор: РТРС

Зимска сезона на Јахорини скијаше и туристе дочекује у потупно новом руху (ВИДЕО)

Зимска сезона на Јахорини скијаше и туристе дочекује у потупно новом руху.
Јахорина - Фото: РТРС
ЈахоринаФото: РТРС

Ски опенинг почиње 1. и траје до 5. децембра а за то вријеме гости ће уживати у наступима водећих музичких звијезда из региона. Улазнице за концерте су распродате, а попуњени су и хотелски капацитети.

Најзначајнија инвестиција на Јахорини је систем за вјештачко освњежавање, који већ данас производи снијег на Пољицама. Гарантује одличне услове за скијање без обзира на временске услове.

Приоритет је припрема стаза.

- Проширили смо број стаза које смо покрили расвјетом тако да сад имамо осам и по километара стаза што је нова атракција, а на захтијев оних који не скијају је најдужа стаза за санкање у овом дијелу Европе од 600 метара - истакао је Дејан Љевнаић,  директор ОЦ Јахорина.

Изградњом два нова ски лифта капацитет скијаша на сат повећан је на 31.000. Ту је и мноштво друштвено одговорних пројеката па је зимска сезона већ сада готово распродата, што ранијих година, кажу хотелијери, није био случај.

- У овом тренутку капацитети око новогодишњих празника су распродати, задовољни смо, очекивано је након свих улагања и свега што је у протеклом периоду урађено на Јахорини - навео је Бранислав Тимотић, шеф продаје у хотелу.

Иако јавне и приватне инвестиције прелазе милијарду марака, иновације не смију престати. Улагања у реконострукцију девастираног хотела Рајска долина показала су се економски сасвим оправдана.

- Имаћемо 20 соба и 18 апартмана, укупно 38 нових смјештајних јединица, те смјештајне јединице како и сам назив каже биће луксузније, нешто конфорније него овај ранији дио - навела је портпаролка хотела Андријана Мађаревић.

Из Олимпијског центра демантују наводе појединих медија да ће скијаши кроз планиране накнаде и таксе плаћати снијег.

Позивају све да дођу на Јахорину и уживају.

Већ прву седмицу ски опенинга концерти Марије Шерифовић, Жељка Јоксимовића, Прљавог казалишта и других извођача, док је друга седмица резервисана за наступе Весне Змијанац и Саше Ковачевића.