latinica  ћирилица
22/11/2022 |  22:43 | Аутор: СРНА

Дачић: Србија жели веће присуство Италије у региону

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић оцијенио је данас да је посјета италијанског министра спољних послова Антонија Тајанија од великог значаја и да представља јак импулс за даљи развој сарадње, те додао да Србија жели веће присуство Италије у региону.
Ивица Дачић (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bg) -
Ивица Дачић (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bg)

- Србија жели веће присуство Италије у региону и спремна је да даље развија наше биалтералне односе. Почев од политичке сфере, заједничке сједнице двије владе, бизнис форума, па до економских односа, развоја наше спољнотрговинске размјене - истакао је Дачић.

Дачић је рекао да је Тајанија упознао са ситуацијом на Косову и Метохији и додао да је јасно да Србија жели да да свој допринос да се ситуација разријеши мирним путем за разлику од Приштине, пренијели су београдски медији.

Дачић је захвалио италијанским војницима у оквиру Кфора на Косову и Метохији за које је рекао да заиста пружају не само физичку заштиту, већ и психолошку сигурност српском народу и српским свештеницима

Тајани је рекао да су мигранти још једна тема којој Италија придаје велику важност.

- Видјели смо да и српске власти придају велику пажњу томе и да су свјесни опасности које те миграције носе. Неопходно је да радимо заједно и рјешавамо та питања, посебно на Балканској рути - рекао је Тајани.