latinica  ћирилица
23/11/2022 |  12:20 ⇒ 12:21 | Аутор: РТРС

У Српској заражено 12 особа

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 92 лабораторијска узорка, а вирус корона потврђен је код 12 особа.
Вирус корона (Илустрација РТРС) -
Вирус корона (Илустрација РТРС)

Ради се о 4 мушкарца и 8 жена од којих је 4 средње и 8 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, пријављене су по три особе су из Бањалуке и Добоја, по једна из Бијељине, Градишке, Дервенте, Котор Вароша, Модриче и Рибника.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај. Ради се о мушкарцу, средње животне доби из Дервенте.

До сада је у Републици Српској потврђено 119.997 сучајева вируса корона, а преминула је укупно 6.581 особа код које је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је укупно 447.457 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 95, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 69, а у осталим болницама 26. На респиратору су четири особе (Универзитетски клинички центар Републике Српске).