latinica  ћирилица
23/11/2022 |  14:27 ⇒ 20:05 | Аутор: СРНА

Кабинет српског члана Предсједништва: БиХ нема закон о празницима, 25. новембар није празник у цијелој БиХ

У Кабинету српског члана и предсједавајуће Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић је речено да се радују наставку сарадње са САД и вјерују да она може бити боља и интензивнија.
Предсједништво БиХ - Фото: РТРС
Предсједништво БиХФото: РТРС

На питање Срне да прокоментаришу писмо америчког предсједника Џо Бајдена члановима Предсједништва БиХ Жељки Цвијановић, Денису Бећировићу и Жељку Комшићу у којем је упутио "најбоље жеље поводом обиљежавања Дана државности - 25. новембра", из Кабинета су нагласили да су дужни да напомену да БиХ нема закон о празницима, те да 25. новембар, који се у Федерацији БиХ обиљежава као тзв. "Дан државности БиХ", није празник у цијелој БиХ.

- У претходном периоду покушали смо то да искомуницирамо према страним земљама, а будући да није успјело, додатно нас обавезује да наставимо да о томе обавјештавамо наше партнере изван БиХ - рекли су у Кабинету српског члана и предсједавајуће Предсједништва БиХ.

Они су изразили увјерење да ће у будућности додатно унаприједити односе, као и ниво разумијевања са САД, у интересу БиХ и САД, и уз допринос свих нивоа власти у БиХ.