latinica  ћирилица
23/11/2022 |  15:19 | Аутор: СРНА

Којић: Зауставити сатанизацију Срба

Ниједна пресуда и лажно медијско извјештавање не може бити јаче од истине и чињеница на којима се она заснива, поручио је директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић.
Милорад Којић - Фото: РТРС
Милорад КојићФото: РТРС

Којић, који се у Москви обратио учесницима конференције посвећене геополитичком аспекту савремених проблема међународне безбједности, рекао је Срни да Српска нема алтернативу и да је оно што раде Влада Српске и Републички центар веома важно.

- Селективан рад Хашког трибунала и правосуђа БиХ у процесуирању злочина над Србима створио је озбиљан безбједносни проблем, јер се стварају генерације које сматрају да је дозвољено убијати Србе - рекао је Којић.

Он је напоменуо да је и сама медијска слика, како на Западу, тако и у Федерацији БиХ, била значајна подршка таквом правосуђу, па су и мајку, која је изгубила троје дјеце, представили као злочинца.

- Сви који су починили ратне злочине треба за то и да одговарају. Улога Хашког трибунала, који је основао Савјет безбједности УН, за шта није био надлежан, као и правосуђа БиХ, који није уставна категорија, јесте да се сатанизује српски народ кроз једностран приступ и процесуирање искључиво Срба. На тај начин није задовољена правда, нити је доказано да су сви грађани једнаки пред законом - нагласио је Којић.

Он је навео да је на конференцији говорио и о улози НАТО-а у рату у БиХ, који је, како је нагласио, бомбардовањем Српске, био директна подршка такозваној Армији БиХ и Бошњацима.

Дводневна конференција у Москви посвећена је геополитичком аспекту савремених проблема међународне безбједности.

Којић учествује на скупу на позив Фонда за подршку јавне дипломатије Александар Михајлович Горчаков.