latinica  ћирилица
23/11/2022 |  16:05 ⇒ 19:51 | Аутор: СРНА

Махмуљин се није одазвао на судски позив да иде у затвор

Осуђени ратни злочинац Сакиб Махмуљин није се одазвао позиву Суда БиХ за уручење упутног акта за издржавање осмогодишње казне затвора због злочина над заробљеним српским цивилима, санитетским особљем и војницима на подручју Озрена и Возуће 1995. године, потврђено је из Суда БиХ.
Сакиб Махмуљин - Фото: СРНА
Сакиб МахмуљинФото: СРНА

- Из Суда БиХ су навели да ће предузети радње прописане законом како би осуђени Махмуљин ступио на издржавање казне затвора - истиче се из ове правосудне институције.

Суд БиХ је крајем априла изрекао Махмуљину правоснажну затворску казну од осам година због застрашујућих злочина над заробљеним српским цивилима, санитетским особљем и војницима на подручју Озрена и Возуће 1995. године.

Умјесто у затвор, Махмуљин је напустио БиХ и отишао у Турску.

У Суду БиХ је почетком августа речено Срни да Махмуљин није упућен на издржавање казне затвора од осам година јер се, према обавјештењу које је доставио његов бранилац, налази на лијечењу у Турској.

Један од адвоката из тима одбране информисао је Суд БиХ о одласку Махмуљина, али тек пошто је он напустио БиХ.

Махмуљин је имао рок до 3. новембра да достави потребну медицинску документацију коју је од њега затражио судски вјештак, али ни то није учинио.

Током цијелог судског поступка, првостепеног и апелациона, Махмуљин је у Суд долазио са слободе.