latinica  ћирилица
24/11/2022 |  07:54 ⇒ 13:39 | Аутор: СРНА

Савјет министара о царинским стопама

Савјет министара требало би данас да расправља о приједлогу одлуке о привременој суспензији и привременом смањењу царинских стопа код увоза одређене робе до 31. децембра идуће године.
Сједница Савјета министара (фото: Савјет министара) -
Сједница Савјета министара (фото: Савјет министара)

Министарство спољне трговине и економских односа у Савјету министара предложило је ову одлуку, као и одлуке о допуни одлуке о отварању привремених тарифних квота при увозу минералних ђубрива, те о квалитету течних нафтних горива, саопштено је из Савјета министара.

У другом кругу гласања, на дневном реду је нацрт основа за вођење преговора ради закључивања споразума између БиХ и Хрватске о изградњи гасовода "Јужна интерконекција БиХ и Хрватске" и нацрт основа за вођење преговора ради закључивања споразума између БиХ и Србије о изградњи гасовода "Нова источна интерконекција БиХ и Србије".

На предложеном дневном реду сједнице је и захтјев директора Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Мирсада Вилића за разрјешење са дужности због испуњења услова за пензију, као и захтјев за разрјешење са дужности директора Агенције за рад и запошљавање, на приједлог ове агенције.

Директор Агенције за рад и запошљавање је Муамер Бандић.

Министарство финансија и трезора у Савјету министара предложило је нацрт споразума о зајму између БиХ и Међународне банке за обнову и развој, што је други пројект подршке запошљавању.

На приједлог Министарства иностраних послова у Савјету министара министри би требало да разматрају и нацрт закона о иностраним пословима БиХ, Нацрт закона о склапању и извршавању међународних уговора.

Нацрт закона о слободи приступа информацијама на нивоу институција БиХ, преложило је Министараво правде у Савјету министара, док је Министарство одбране предлагач нацрта закона о измјенама и допунама Закона о служби у Оружаним снагама БиХ.