latinica  ћирилица
24/11/2022 |  08:12 | Аутор: РТРС

Влажни коловози, могућа поледица

У Републици Српској и Федерацији БиХ коловози су мјестимично мокри или влажни, а због ниске јутарње температуре могућа је поледица на дионицама у вишим предјелима, преко превоја, надвожњака и на прилазима тунелима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

На дионицама кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона земље и камења на коловоз, а у котлинама и дуж ријека мјестимично је смањена видљивост због магле.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу Градишка-Нова Топола-Клашнице због радова на рехабилитацији и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола, као и на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка због изградње кружне раскрснице.

Због реконструкције раскрснице измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Соколац-Подроманија, на локалитету укрштања са Улицом цара Лазара на Сокоцу.

Измијењен је режим саобраћаја и на дијелу магистралног пута Бањалука два-Српске Топлице /Омладинска улица/ због изградње тротоара, те на дионици Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ због реконструкције магистралног пута.

Режим саобраћаја измијењен је и на петљи Јоховац због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, као и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Нови режим саобраћаја на снази је и на дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош, на путу Челинац-Укрина због изградње разводне мреже водовода, те на регионалној дионици Језеро-Шипово.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић због чега је измијењен режим у саобраћању.

Другачије се саобраћа и на дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор, те на правцу Приједор три-ентитетска граница /Стара Ријека/ за вријеме преласка радних машина преко коловоза током експлоатације рудника Љубија.

Получасовне обуставе саобраћаја на снази су на дионици регионалног пута Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, од 8.00 до 15.00 часова.

Превоз вангабаритног терета одвијаће се на правцу ентитетска граница Станић Ријека-Дервента-гранични прелаз Брод.

У ФБиХ на магистралном путу Житомислићи-Почитељ сваки дан, осим недјеље и празника, актуелне су обуставе саобраћаја од 9.00 до 12.15 часова и од 13.15 до 15.00 часова.

Обустава саобраћаја на снази је од 13.00 до 14.00 часова и од 16.00 до 17.00 часова на магистралном путу Бихаћ-Босански Петровац, дионица Рипач-Дубовско, због радова на путу, а алтернативни правац је Бихаћ-Босанска Крупа-Крњеуша-Босански Петровац.

Получасовне обуставе саобраћаја због деминирања терена актуелне од 8.00 до 16.00 часова на магистралном путу Сребреник-Орашје, дионица Церик-пијаца "Аризона", а алтернативни правац је Церик-Брчко-Орашје.

Због радова на магистралном путу Добој-Маглај, на дионици Пољице-Маглај, сваки дан, осим недјеље, саобраћај се одвија успорено, једном траком.

Спорије се због радова саобраћа и на дионици ауто-пута Зеница сјевер-Зеница југ, као и на магистралним путевима Јајце-Црна Ријека.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.