latinica  ћирилица
24/11/2022 |  10:57 ⇒ 12:20 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Да односи Србије и БиХ буду бољи (ФОТО/ВИДЕО)

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић поручила је након састанка са предсједником Србије Александром Вучићем да би жељела да допринесе да односи између Србије и БиХ буду бољи.
Жељка Цвијановић - Фото:
Жељка ЦвијановићФото:

- На овим новим позицијама очекују нас велики изазови. Жељела бих да са аспекта позиције коју сада обављам могу да допринесем да односи између двије земље буду бољи и да се боље разумијемо. Да ли ће се тако нешто десити, то зависи и од других, а не само од мене - рекла је Цвијановићева.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Она је захвалила Вучићу на пријему и честиткама њој и предсједнику Републике Српске Милораду Додику и на томе што је одвојио вријеме у овако сложеним околностима за разговор о важним питањима за билатералне односе, а посебно за развој пројеката Србије и Републике Српске.

Цвијановић је истакла да је од стратешког интереса потпуна разлизација пројеката "Бук бијела" и аеродром у Требињу.

- Велика захвалност Србији што је одлучила да буде инвеститор и коинвеститор у многим пројектима. Наравно да је од стратешког интереса да се настави реализација и да се иде у потпуну реализацију пројекта "Бук Бијела" и суштински смо заинтересовани за аеродром у Требињу, јер сматрамо да ће он допринијети бољој комуникацији и даљем развоју - рекла је она.

У Београду је данас одржан састанак предсједника Републике Српске Милорада Додика и српског члана и и предсједавајуће Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић са предсједником Србије Александром Вучићем.