latinica  ћирилица
24/11/2022 |  11:14 | Аутор: РТРС

Више лица ухапшено према потрагама Интерпола и судова

Припадници Јединице граничне полиције БиХ Орашје ухапсили су држављанина БиХ чији су иницијали О.А. /35/ након што је утврђено да је Полицијска станица Прњавор за њим расписала потрагу због кривичног дјела тешка крађа.
Гранична полиција - Фото: СРНА
Гранична полицијаФото: СРНА

Ово лице контролисано је јуче на изласку из БиХ на Међународном граничном прелазу Шамац и предат је службеницима Полицијске станице Прњавор, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Службеници ЈГП БиХ Каменско, прије два дана лишили су слободе држављанина БиХ и Хрватске З.П. /66/ након што је утврђено да га потражује Општински суд у Ливну због кривичног дјела овјеравање неистинитог садржаја.

З.П. је контролисан на уласку у БиХ на прелазу Каменско и предат је службеницима Центра судске полиције у Кантону 10.

Претходно, службеници ове јединице су 17. новембра лишили слободе држављанина Хрватске чији су иницијали Д.М. /58/ за којим је Интерпол Тирана расписао потјерницу због кривичних дјела прање новца и превара.

Ово лице контролисано је на уласку у БиХ на прелазу Присика и предато службеницима Судске полиције Суда БиХ.

Службеници ЈГП БиХ Добрљин, 21. новембра лишили су слободе држављанина БиХ чији су иницијали Ј.Ч. /54/ након што је установљено да је за њим МУП Унско-санског кантона расписао потрагу због кривичног дјела угрожавање безбједности.

Он је контролисан на изласку из БиХ на прелазу Костајница и предат је службеницима МУП-а Унско-санског кантона.

Припадници Граничне полиције у Градишци ухапсили су 20. новембра држављанина Хрватске Ј.Г. /55/ јер је утврђено да га потражује Основни суд у Градишци ради издржавања казне затвора.

Он је контролисан на изласку из БиХ на прелазу Градишка и предат је службеницима Окружног центра судске полиције Бањалука.

Гранична полиција БиХ саоштила је да су њени службеници на прелазу Брод 19. новембра приликом изласка из БиХ ухапсили К.Ш. /23/, јер је утврђено да овог држављанина БиХ потражује Општински суд у Мостару због кривичног дјела тешка тјелесна повреда.

Он је предат службеницима Центра судске полиције у Посавском кантону.