latinica  ћирилица
24/11/2022 |  11:27 ⇒ 21:56 | Аутор: sputniknews.com

Вучић: Да сутра уведемо санкције Русији - прекосутра би нам тражили признање Косова (ФОТО/ВИДЕО)

Предсjедник Србије Александар Вучић након састанка са српским чланом и предсједавајућом Председништва БиХ Жељком Цвијановић и предсједником Републике Српске Милорадом Додиком изјавио да их је упознао са тренутном ситуацијом на Косову и Метохији.
Александар Вучић (Фото: TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC)

Говорећи о усвојеном необавезујућем документу у Европском парламенту у којем се између остало препоручује Европскох комисији да напредак Србије ка ЕУ услове увођењем санкција Русији и видљивим напретком у реформама.

- Европски парламент донио је препоруке, а не резолуцију. У њему нису само санкције, већ покушај да се дисциплинује Влада Србије. У тим препорукама ЕП се налази да морамо да признамо независно Косово. Народ треба да зна шта траже од нас и много теже од санкција је то што од нас траже обострано признање - казао је Вучић и додао да све и да сутра уведу санкције Русији потапшали би их како каже, по леђима и прекосутра би донијели резолуцију да треба да Србија призна независност Косова.

Вучић је рекао да није узнемирен због препорука Европског парламента.

- Нисам се много узнемирио због њихових препорука, докон поп и јариће крсти. Мала тактичка побједа - каже Вучић.

Одговарајући на питање о договору Београда и Приштине о таблицама, Вучић је рекао да је то мала тактичка побједа.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Преговори трају, КМ таблице важе, то је оно што је важно. Људи могу несметано да возе аутомобиле са овим таблицама, без казни и ичега. То је мала тактичка побједа која ће нас водити у још тежу ситуацију и тежим притисцима, али задовољан сам што смо сачували мир и стабилност - наводи Вучић.

Цијелу конференцију за новинаре погледајте овдје: