latinica  ћирилица
24/11/2022 |  14:49 ⇒ 15:38 | Аутор: Независне

Бањалука: Основац претучен код школе

Мог четрнаестогодишњег сина, ученика ОШ "Иво Андрић" синоћ је, недалеко од школе, опколила група од најмање 20 њих, навјероватније средњошколаца, те га је један од њих претукао, о чему смо обавијестили и полицију - рекао је отац овог основца, који је инсистирао на анонимности.
Вршњачко насиље - Фото: РТРС
Вршњачко насиљеФото: РТРС

- Ако треба дјеца да у страху иду у школу, то је сулудо - истако је отац за Независне новине, који се на медијски иступ одлучио како се овакав напад више не би догодио ни једном ученику.

Он каже да је његовог сина, након завршене наставе, синоћ дочекало двадесетак, навјероватније средњошколаца, те је нападнут.

- Одвојили су његове другаре да не могу прићи да га одбране, те њега физички напали. Њих је било бар 20. Окружили су га. Један га је тукао. Изударан је по лицу, оборен на земљу, а потом су га оставили на миру - рекао је отац.

Испоставило се, додаје, да је позадина свега овога ранији вербални сукоб, те да је то његовом сину вече раније и речено - да ће бити сачекан испред школе, али он то вјероватно није озбиљно доживио. Отац, наиме, сумња да је нападаче послао вршњак његовог сина, а с којим је четрнаестогодишњак имао размирице.

- Мене је о свему обавијестила директорица школе и разредни старјешина. Дошао сам тамо, пријављено је полицији. Њега смо одвели у УКЦ да му се збрину ране. Њему је расјечено лице и усна на два мјеста. Након тога смо се јавили у Полицијску станицу да то службено пријавимо. Након свега, плашим се да ће бити под стресом и да ће страховати да ће га неко дочекати. Шокирани смо. Срећа да је то прошло без обиљнијих физичких посљедица, а надам се да неће бити психичких. Овакве ствари не би се смјеле понављати никоме - истакао отац.

Жељка Опачић, директорица Основне школе "Иво Андрић", каже да је о свему одмах упозната.

- Већ смо реаговали. Имали смо и вандредну сједницу Наставничког вијећа, те су све колеге упознате о немилом догађају. Јутрос сам предсједника Актива директора средњих школа упознала о сазнањима нашег ђака да се ради о групи средњошколаца - рекла је Опачићева.

Додала је да су предузели и низ других мјера, те са родитељима обавили разговор, а да су на снази појачане мјере и дежурства наставника.

- Добили смо информацију да је то била сачекуша - рекла је Опачићева.