latinica  ћирилица
24/11/2022 |  15:34 | Аутор: СРНА

Министарство правде у Савјету министара обавијештено о хапшењу Вучетића

Одсјек Интерпола Сарајево обавијестио је Министарство правде у Савјету министара о хапшењу бившег директора предузећа "Никола Тесла" Драгана Вучетића, за којим је била расписана потјерница, да би се у прописаном временском року бугарским надлежним органима доставила молба за изручење, речено је Срни у бањалучком Окружном суду.
Заједничке институције БиХ - Фото: РТРС
Заједничке институције БиХФото: РТРС

За Вучетићем, који је ухапшен у Бугарској, била је расписана потјерница по наредби бањалучког Окружног суда.

У Окружном суду Бањалука наводе да су данас добили допис Министарства унутрашњих послова Републике Српске да је Вучетић ухапшен 16. новембра на аеродрому у Софији.

Подсјећају да је Одсјек Интерпола Сарајево, на основу наредбе овог суда од 29. јула 2019. године, расписао међународну дифузну потјерницу за осумњиченим Вучетићем због кривичних дјела злоупотреба службеног положаја или овлаштења и пословне преваре.

У суду напомињу да су, с обзиром на то да је осумњичени држављанин Њемачке, преко Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ дописом од 7. новембра 2019. године, а посредством Интерпола Висбаден, обавијештени да се претходни захтјев за изручење осумњиченог надлежним органима БиХ одбија јер је Вучетић држављанин Њемачке.

Бивши директор предузећа "Никола Тесла" Драган Вучетић ухапшен је у Бугарској, речено је Срни у МУП-у Републике Српске.