latinica  ћирилица
24/11/2022 |  21:19 ⇒ 25/11/2022 | 10:55 | Аутор: РТРС

Вишковић: Сљедеће године ново повећање плата и пензија (ВИДЕО)

Мандатар за састав нове владе Радован Вишковић рекао је, гостујући у Печату, да ће у наредној години доћи до повећања најнижих плата, те пензија и борачких примања.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

У тренутку кад цијела Европа страхује од рецесије, многе владе траже начин како да сачувају привреду и радна мјеста.

Нови мандатар за састав Владе Српске, Радован Вишковић, истакао је да је потребно сачувати социјални мир тако што ће нова влада велику пажњу посветити социјално угроженом становништву и најрањивијим категоријама.

Он је нагласио да с тим у вези у овој години неће бити ни поскупљења електричне енергије, а Влада ће, како је рекао, наћи најбезболније рјешење како би се заштитиле социјално угрожене породице.

- Ја обећавам да, и ако дође до поскупљења, имаћемо поново најповољнију цијену струје него што је имају и становнишво и привреда у ентитету ФБиХ. Наши привредници плаћају 46 евра по мегават сату, док је у ФБиХ та цијена 72 евра - каже Вишковић.

Мандатар је најавио и да ће од јануара идуће године доћи до повећања плата за буџетске кориснике који примања имају мања од просјечних које тренутно износе око 1.200 КМ.

- У наредној години повећаћемо и пензије, борачка примања и социјална давања за 13,5 одсто што је у висини тренутне инфлације, а у зависности од прилива средстава у буџет очекујемо и додатна повећања - рекао је Вишковић.