latinica  ћирилица
25/11/2022 |  07:23 ⇒ 18:10 | Аутор: РТС

Пикси послије пораза од Бразила: Да су нам здрави Митровић, Влаховић и Костић...

Драган Стојковић Писки рекао је послије пораза од Бразила да је велики утицај на негативан резултат имала чињеница да Митровић, Влаховић и Костић вуку повреде, као и да је његова екипа физички пала у другом полувремену дуела са Бразилом.
Драган Стојковић Пикси (Фото: EPA-EFE/ALI HAIDER) -
Драган Стојковић Пикси (Фото: EPA-EFE/ALI HAIDER)

Селектор Србије рекао је на конференцији за медије да је његов тим био равноправан ривал са Бразилом, али само у првих 45 минута утакмице.

- У првих 45 минута били смо у егал позицији, нису они били доминантни. У другом полувремену смо физички пали, нисмо били тим. Бразил има одличне играче и то је умио да казни - рекао је Пикси.

Слиједе утакмице против камеруна и Швајцарске, а орлови ће у тим мечевима морати много боље уколико желе до осмине финала Мундијала.

- Морамо другачије. Изненадио ме физички фактор, нисам могао да препознам свој тим у другом полувремену. Са много проблема смо дошли у Катар, повреде код играча који су ударне игле. Немамо 100 одсто спремне играче и то се видјело - рекао је Пикси.

Још једном је селектор апострофирао колико је на исход меча утицало што се поједини играчи нису опоравили од повреда.

- Показали смо у првом дијелу да можемо да играмо. Да смо имали спремне Митровића, Влаховића и Костића, друга би пјесма била - рекао је Пикси и додао да је Бразил један од фаворита за освајање Мундијала

Наредни меч на Мундијалу Србија игра у понедјељак, када ће противник бити селекција Камеруна.

- Период испред нас морамо да искористимо да се одморимо, неће бити превише физичког рада. Циљ знамо и нећемо се предати. Изгубити од Бразила није срамота. Анализираћемо игру и Камеруна и Швајцарске и покушаћемо да се што боље припремимо да будемо бољи него што смо били вечерас - завршио је Стојковић.