latinica  ћирилица
25/11/2022 |  07:49 ⇒ 07:52 | Аутор: СРНА

Премијера комедије "Државни лопов"

Комедија Фадила Хаџића "Државни лопов" у режији Ивана Петровића дванаеста је премијера Градског позоришта "Семберија" која ће бити одиграна у Бијељини вечерас, најављено је из најмлађег театра у Републици Српској.
Бијељина - Фото: Facebook
БијељинаФото: Facebook

У представи играју Душан Ранковић, Ненад Благојевић и Михаило Максимовић.

У најави се наводи да је "Државни лопов" прича о два затвореника у истој ћелији, један је ситни лопов и женидбени варалица, а други "државни лопов", повлаштен чак и у затвору, док се као трећи лик појављује не превише бистар али доброћудан затворски чувар који машта о унапређењу.

До краја године Градско позориште "Семберија" има премијере "Хасанагинице" у Новом Саду у Позоришту младих 7. децембра и у Бањалуци премијеру и прву репризу 9. и 10. децембра, рекао је Срни директор бијељинског позоришта Иван Петровић.

Сем тих гостовања и редовног репертоара, другу половину децембра посветиће најмлађима, играјући представу "Новогодишњи случај".

- Почетком децембра почињемо рад на представи `Најстарији занат на свијету` Пауле Вогел у режији словеначког редитеља Петера Српчича, а премијера се очекује у првој половини фебруара - навео је Петровић.

До краја сезоне бијељинско позориште поставиће и савремену адаптацију "Миле" Карла Аугуста Гернера, односно Косте Трифковића, као и још једну домаћу класичну комедију, са редитељком из Македоније, за коју су продукциони договори тренутно у току.