latinica  ћирилица
25/11/2022 |  07:59 | Аутор: РТРС

Коловози мјестимично влажни, могућа поледица

У Републици Српској и Федерацији БиХ коловози су мјестимично влажни, у вишим планинским предјелима могућа је поледица, а магла смањује видљивост и успорава одвијање саобраћаја на дионицама у котлинама и дуж ријека, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Мокри коловози - Фото: илустрација
Мокри коловозиФото: илустрација

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу Градишка-Нова Топола-Клашнице због радова на рехабилитацији и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола, као и на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка због изградње кружне раскрснице.

Због реконструкције раскрснице измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Соколац-Подроманија, на локалитету укрштања са Улицом цара Лазара на Сокоцу.

Измијењен је режим саобраћаја и на дијелу магистралног пута Бањалука два-Српске Топлице /Омладинска улица/ због изградње тротоара, те на дионици Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ због реконструкције магистралног пута.

Режим саобраћаја измијењен је и на петљи Јоховац због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, као и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Нови режим саобраћаја на снази је и на дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош, на путу Челинац-Укрина због изградње разводне мреже водовода, те на регионалној дионици Језеро-Шипово.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић због чега је измијењен режим у саобраћању.

Другачије се саобраћа и на дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор, те на правцу Приједор три-ентитетска граница /Стара Ријека/ за вријеме преласка радних машина преко коловоза током експлоатације рудника Љубија.

Получасовне обуставе саобраћаја на снази су на дионици регионалног пута Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, од 8.00 до 15.00 часова.

Превоз вангабаритног терета одвијаће се на правцу ентитетска граница Станић Ријека-Дервента-гранични прелаз Брод.

У ФБиХ данас неће бити обустава саобраћаја на магистралним путевима Житомислићи-Почитељ и Бихаћ-Босански Петровац.

До поноћи је у ФБиХ на снази забрана превоза експлозивних материја.