latinica  ћирилица
25/11/2022 |  09:42 ⇒ 09:43 | Аутор: РТРС

Градишка: Због непосједовања зимске опреме санкционисано 67 возача

Полицијска управа Градишка реализовала је регионалну акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу посједовања зимске опреме за моторна возила.
Замјена гума - Фото: РТРС
Замјена гумаФото: РТРС

Током наведене акције, полицијски службеници Полицијске управе Градишка, укупно су контролисали 97 возила, којом приликом је санкционисано 79 возача.

Од укупног броја санкционисаних возача, 67 возача je санкционисанo због непосједовања зимске опреме, а 12 возачa је санкционисанo по осталим основама.

Полицијска управа Градишка, подсјећа све возаче моторних возила, да је ступањем на снагу новог "Правилника о саобраћају у зимским условима" прописано, да учесници у саобраћају, у периоду од 01. новембра текуће године до 01. априла наредне године, без обзира на временске услове, на својим моторним возилима морају имати одговарајућу зимску опрему и морају је користити у зимским условима.

Полицијска управа Градишка ће и у наредном периоду наставити са контролом учесника у саобраћају са акцентом на контролу посједовања зимске опреме за моторна возила, те апелују на све возаче да поштују законске обавезе у погледу посједовања и коришћења зимске опреме, и да у саобраћају учествују са технички исправним возилима, како би заштитили себе, али и друге учеснике у саобраћају.