latinica  ћирилица
25/11/2022 |  12:24 ⇒ 12:51 | Аутор: РТРС

У Москви конференција Геополитика и савремене пријетње међународној безбjедности (ВИДЕО)

Фонд за подршку јавне дипломатије Александра Михајловича Горчакова у партнерству са Републичким Центром за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Владе Републике Српске одржава међународну научно-практичну конференцију "Геополитика и савремене пријетње међународној безбjедности: инструменти и механизми утицаја".
Конференција у Москви (Фото: kojic.milorad) - Фото: Facebook
Конференција у Москви (Фото: kojic.milorad)Фото: Facebook

Циљ конференције је стручна дискусија о савременим инструментима и механизмима утицаја на геополитичког противника, који генеришу широк спектар изазова за систем безбедности на глобалном и регионалном нивоу у условима ширења неонацизма и русофобије на европском континенту, о утицају глобализационих процеса на ширење радикализма и о претњама међународног тероризма.

Међу планираним темама су и питања злоупотребе међународног права и вођења информационог рата на глобалном нивоу.

Суд БиХ и даље је на курсу бошњачке политике, како ратне, тако и поратне, што се коначно мора промијенити, изјавио је директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић.

- Свједоци смо крајње безобразног односа према српским жртвама и одсуства сваке врсте емпатије према њиховим породицама. Правосуђе на нивоу БиХ, по свему судећи, остало је досљедно преовладавајућем мишљењу у већем дијелу међународне јавности о `Србима злочинцима` и `Бошњацима жртвама`, што се мора коначно промијенити - рекао је Којић који учествује на конференцији посвећеној геополитичком аспекту савремених проблема међународне безбједности.