latinica  ћирилица
25/11/2022 |  13:37 ⇒ 19:38 | Аутор: ТАНЈУГ

Мјештани Хоргоша: Послије 18 часова не смијемо да излазимо из куће

Становници Хоргоша, дан након пуцњаве међу мигрантима, кажу да се плаше за своју и безбједност својих ближњих.
Хоргош (Фото: илустрација/EPA-EFE/EDVARD MOLNAR) -
Хоргош (Фото: илустрација/EPA-EFE/EDVARD MOLNAR)

- Видјела сам пуцњаву на видео снимку. Ја послије 18 часова не смијем да излазим из куће и све више се плашим за своју безбједност - рекла је једна мјештанка Хоргоша за Тањуг.

Њен суграђанин каже да пуцњаву није чуо, али да му је комшија пренио да су дошле и Жандармерија и полиција због тог догађаја.

Још један становник тог мјеста на сјеверу земље, тик уз границу са Мађарском, каже да све што се дешава у Хоргошу "више није природно".

Према његовим ријечима, мигранти се понашају као да је Србија њихова земља, а да су грађани Србије гости, док, тврди, у вези са тим "нико ништа не предузима".

- Јуче сам се налазио у продавници када смо чули пуцњаву и почели да трчимо. Неки су хтјели да иду за мигрантима, али сам их спријечио рекавши им да они носе оружје и да су опасни - испричао је овај мјештанин.

Он је додао да грађане Србије полиција кажњава уколико код себе немају личну карту, док се мигранти регуларно крећу овом државом без папира, па и са оружјем.

У Хоргошу је синоћ дошло до пуцњаве међу мигрантима, а тренутно су припадници МУП-а на подручју Суботице гдје је, приведено више од 600 ирегуларних миграната.

Полиција је ноћас започела са детаљном претрагом терена и на лицу мјеста затекла шест миграната, међу којима једног старости око 20 година са двије прострелне ране у грудима.