latinica  ћирилица
25/11/2022 |  13:58 ⇒ 13:58 | Аутор: СРНА

ИРБ са Представништвом у Бриселу о приливу страних улагања

Заједнички циљ Инвестиционо-развојне банке Републике Српске и Представништва Српске у Бриселу је већи прилив квалитетних директних страних улагања у Српску, констатовано је током разговора делегације ИРБ-а са шефом Представништва Мариом Ђурагићем.
ИРБ - Фото: РТРС
ИРБФото: РТРС

Из ИРБ-а Српске су саопштили да је њихова делегација, коју чине чланови Управе Банке, у склопу посјете Бриселу и наставка активности на промоцији потенцијала Српске посјетила Представништво Српске у том граду.

- Управа Банке упознала је шефа Представништва са конкретним активностима ИРБ-а Српске у представљању инвестиционог профила Српске, као и профила наших општина широм свијета - наведено је у саопштењу.

Разговарано је, додаје се, и о могућности да се Представништво у Бриселу укључи у промоцију инвестиционих профила, којима је обједињен сав привредни потенцијал Српске и олакшан приступ информацијама заинтересованим инвеститорима.

Представници Управе Банке подсјетили су да је ИРБ институција која, осим промоције потенцијала, пружа и комплетну стратешку подршку потребну за реализацију пројеката за улагање у Српску.

Делегација ИРБ-а Српске учествовала је у Бриселу и на дводневној конференцији директора развојних банака, чланица Европске асоцијације јавних банака која је одржана јуче и данас.

На конференцији је представљен извјештај о раду и активностима Европске асоцијације јавних банака, као и резултати рада банака чланица.

У саопштењу се наводи да је било ријечи и о макроекономском утицају актуелних глобалних дешавања на стабилност и супервизију банкарског сектора.