latinica  ћирилица
25/11/2022 |  16:22 ⇒ 16:22 | Аутор: СРНА

Гашић: Нулта толеранција према онима који су злоупотријебили гостопримство

Министар унутрашњих послова Србије Братислав Гашић рекао је данас у Хоргошу да су мигранти злоупотријебили гостопримство и да ће према таквима од сада имати нулту толеранцију.
Акција МУП-а Србије на Хоргошу (Фото: Screenshot/MUP Srbije) -
Акција МУП-а Србије на Хоргошу (Фото: Screenshot/MUP Srbije)

Гашић је истакао да сваки грађанин Србије мора да има загарантовану безбједност, као и да имовина грађана мора да буде заштићена од свих видова криминала.

- Па и од миграната који су злоупотребили наше гостопримство и својим чињењем направили да морамо да реагујемо као што смо ноћас реаговали. Од сада према свакој врсти врсти било каквог криминала је нулта толеранција - рекао је Гашић.

Он је додао да ће полиција Србије бити спремна да одговори свим безбједносним изазовима, поготову у овом дијелу земље гдје је велики број миграната, преносе београдски медији.

Министарство унутрашњих послова саопштило је раније да су припадници ударних оперативних група из Кикинде и Суботице, као и ових полицијских управа, заједно са Жандармеријом, ноћас одмах по пријави да се улицом крећу мигранти и пуцају једни на друге на подручју Хоргоша, започели детаљну претрагу терена и на лицу мјеста затекли шест миграната.

Међу њима један мигрант, старости око 20 година, имао је двије простријелне ране у грудима.

Приведено је више од 600 особа.