latinica  ћирилица
25/11/2022 |  16:25 ⇒ 18:57 | Аутор: РТС

Лукић: Требали смо храбрије; Павловић: Није лако са Бразилом

Фудбалери Србије Страхиња Павловић и Саша Лукић одржали су конференцију за медије гдје су рекли да су против Бразила морали да играју храбрије и агресивније, на начин на који су то радили у посqедње вријеме.
Саша Лукић (ФОТО: EPA-EFE/Ali Haider) -
Саша Лукић (ФОТО: EPA-EFE/Ali Haider)

На првој конференцији за медије, послије пораза од Бразила репрезентативци Србије истакли су да је тај меч заборављен и да се окрећу наредном колу и сусрету са Камеруном.

Оба фудбалера су истакли да нису задовољни игром против Бразила.

- Играли смо против једне од најбољих репрезентација на свијету. Прво полувријеме било је изједначено са обје стране, док у другом полувремену то није било тако. Да смо могли боље, могли смо, да је требало храбрије да играмо требало је - истиче Лукић.

Страхиња Павловић истакао је да није лако играти послије раног картона, и да Бразил не прашта грешке противника који напада.

- Послије жутог картона који сам добио већ на самом старту меча није било исто. Морао сам да играм сигурно, али је битно да сам остао на том једном картону до краја. Бразил има брзе играче напријед, логично је да ће они имати више простора за опасне акције. Када смо примили гол и пробали да узвратимо, они су нас притисли јер имају једанаест играча који знају да играју фудбал - истакао је Павловић.

- Камерун је физички доминантан, били су добри у првом полувремену, али мислим да добром игром и контролом лопте и уз помоћ задње линије можемо да им направимо проблем, све је у нашим рукама, ако будемо на нашем нивоу биће то добро - рекао је Лукић.

Оба фудбалера истичу да утакмица против Бразила не значи ништа.

- И да смо побиједили Бразил, морали би да идемо на побједу против Камеруна, овај пораз не значи много, имамо још два меча у групи. Идемо на побједу, јер од како нас је Пикси преузео играмо само тако посљедњих годину и по дана - био је одлучан везни фудбалер Лукић.