latinica  ћирилица
25/11/2022 |  17:53 ⇒ 20:09 | Аутор: РТРС

Грозница "црног петка" - стварно снижење или добар маркетинг? (ВИДЕО)

Према првим подацима, промет током популарно названог "црног петка" никад већи.
"Црни петак" - Фото: РТРС
"Црни петак"Фото: РТРС

Попусти који се оглашавају већ данима напунили су тржне центре преко сваке мјере. У Бањалуку се у шопинг данас долазило и организовано аутобусом.

Потрошачка грозница данас је, чини се, достигла врхунац, иако ни сами купци нису начисто колико су профитирали.

А да ли су купци на добитку?

У удружењима потрошача упозоравају - треба, кажу, имати мало дуже сјећање да би завршни рачун био у корист купца.

- Такве су цијене биле прије мјесец и по дана или можда чак прије десет дана. Не кажем да сви трговци повећавају цијене, али чињеница је да нам у задњих 10-15 дана цијене расту на дневној бази, што би требало да значи да треба да провјеримо да ли су оне само враћене на онај ниво који је био прије - истиче Снежана Шешлија из Удружења потрошача Топер, Добој.

Највеће су гужве ипак у оним радњама у којима је попуст лако израчунати.

Бранислав Зец, водитељ пословнице бутика, наводи да је сваки "црни петак" све снажнији и снажнији и да ће промет данас да "лудује".

У Привредној комори кажу – у Бањалуку се данас долазило и организованим превозом из мањих средина.

 - Оно што први подаци у овом моменту говоре, је да је то за 50% више потрошача у односу на све остале дане и тај процент из године у годину расте када је у питању "црни петак" - нагласио је Владимир Благојевић, портпарол Привредне коморе Републике Српске.

Како је прошао потрошачки празник знаће се тек када трговци вечерас затворе касе и подвуку црте. Многим купцима који су данас куповали намамљени сјајним понудама, ситна уштеда током "црног петка" могла би да се претвори у не тако ситан минус по текућем рачуну.