latinica  ћирилица
25/11/2022 |  18:01 | Аутор: СРНА

Отварање фестивала "Кестенбург" 19. фебруара у Београду

Интернационални фестивал студентских позоришта "Кестенбург" биће одржан од 19. фебруара до 19. јуна у Београду и Бањалуци и традиционално ће окупити студентске ансамбле из свих крајева свијета, најавили су организатори.
Кестенбург - Млађен Цицовић и Неда Симић Жерајић - Фото: СРНА
Кестенбург - Млађен Цицовић и Неда Симић ЖерајићФото: СРНА

Шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић изјавио је новинарима у Београду да пети по реду "Кестенбург", у организацији Бањалучког студентског позоришта, на прави начин показује шта је то умјетност и шта је то Република Српска и позвао све оне који воле позориште да 19. фебруара дођу у београдску халу "Пионир" на свечано отварање.

- Тако ћемо започети сјајну манифестацију, а фестивал ће отворити наша истакнута драмска умјетница Тамара Драгичевић, која ће бити и предсједник селекције и предсједник жирија Петог међународног фестивала "Кестенбург" - рекао је он.

Уредник фестивалског програма "Кестенбурга" Неда Симић Жерајић изјавила је да су пријаве за фестивал стигле са свих страна, да је у току њихова селекција, те да ће званична селекција представа бити проглашена крајем јануара.

- Има много занимљивих представа тако да ће бити јако тешко изабрати. Више од 50 представа је стигло - рекла је она.

Према њеним ријечима, представе које буде видјела публика у Србији и Српској наставиће свој позоришни живот и у њима ће, по завршетку фестивала, уживати публика на пет континената.