latinica  ћирилица
26/11/2022 |  14:35 ⇒ 20:03 | Аутор: РТРС

Промовисани дипломци Медицинског факултета у Фочи (ФОТО/ВИДЕО)

Медицински факултет у Фочи свечаном додјелом диплома промовисао је 67 доктора медицине, 28 доктора стоматологије, 18 дипломираних медицинара здравствене његе, 17 професора специјалне едукације и рехабилитације, једног мастера здравствене његе и два мастера професора специјалне едукације и рехабилитације.
Фоча - Медицински факултет - промоција младих љекара - Фото: СРНА
Фоча - Медицински факултет - промоција младих љекараФото: СРНА

Међу њима и докторке медицине близнакиње Оливера и Кристина Драшковић из Источног Сарајева.

Студент генерације је Оливера Драшковић, са одсјека медицине, имала је  просјечну оцјену 9,74. У исто вријеме факултет је завршила и њена сестра близнакиња Кристина, која је имала готово идентичан просјек, тек незнатно мањи од ње.

Оливера већ ради у Болници "Србија" у Источном Сарајеву, док је Кристина остала на Медицинском факултету.

Фото: СРНА

Декан Медицинског факултета Дејан Бокоњић истакао је да се неки спремају да почну да раде, а углавном, како ствари стоје, сви ће имати посао и добијати специјализације.

- Поносни смо јер смо дали велики допринос развоју нашег друштва, ово је круна нашег рада, ова дјеца су 99 одсто били изврсни студенти - рекао је Бокоњић.

Од 1993. године, када је основан, Медицински факултет у Фочи уписало је више од 5.000 студената, а дипломирало је око 1.500, речено је на свечаности.

На овом факултету тренутно студира више од 1.700 студената из региона, Европе, Азије и Америке.