latinica  ћирилица
26/11/2022 |  15:29 ⇒ 16:40 | Аутор: РТС

Петковић: Ова генерација српских фудбалера спремна за велика дјела (ФОТО/ВИДЕО)

Некадашњи репрезентативац Србије Дејан Петковић у друштву директора националних асоцијација УЕФА Зорана Лаковића посjетио је базу репрезентације Србије у Дохи. Пожељели су селектору Србије Драгану Стојковићу да у посљедње двије утакмице групне фазе Свјетског првенства буде у ситуацији да састави најбољи могући тим и да докаже да ова генерација српских фудбалера може много више од онога што је пружила на премијери против Бразила.
Репрезентација Србије (Фото:  EPA-EFE/Neil Hall) -
Репрезентација Србије (Фото: EPA-EFE/Neil Hall)

Дејан Петковић је кратко прокоментарисао први меч са Бразилом и истакавши квалитет супарника констатовао да тим никако не треба да клоне дужом већ да се фокусира на наредне мечеве.

- Вјерујем у ове момке и селектора Стојковића. Прва утакмица на Свјетском првенству увијек носи са собом много замки и непредвиђених околности. Сви смо били еуфорични, очекивали неки сензационалан резултат, али треба бити реалан. Изгубили смо од јачег тима који с пуним правом конкурише за титулу свјетског шампиона. Не треба клонути духом, битна је хладна глава и фокус на Камерун и Швајцарску - изјавио је бивши репрезентативац Србије Дејан Петковић за сајт Фудбалског савеза Србије.

      View this post on Instagram

A post shared by Football Association of Serbia (@fudbalskisavezsrbije)

Дејан Петковић је са актуелним селектором Србије дијелио свлачионицу на пријатељској утакмици против Русије 1995. године, када је постигао и једини гол у дресу са државним грбом, а сада је пружио подршку свом некадашњем саиграчу.

- Много ми је драго што је Стојковић као селектор успио да доведе нашу Србију на Свјетско првенство. Пикси је седам година старији од мене, али сам имао задовољство да се сретнемо у репрезентацији и да једном приликом будемо и цимери у соби. Ово је велики догађај, сваки играч сања да буде актер највеће смотре свјетског фудбала. Нажалост, нисам имао среће да као играч осјетим чари Мундијала, али сам захваљујући људима из ФИФА већ трећи пут дио овог спектакла. Био сам у Бразилу 2014. године, Русији 2018. године и сада у Катару. Осјећај је невјероватан - изјавио је Петковић.

      View this post on Instagram

A post shared by Football Association of Serbia (@fudbalskisavezsrbije)

Истакао је да фудбалери Србије сада морају да се фокусирају на меч са Камеруном.

- Пратио сам утакмицу против Бразила у друштву Жулија Цезара, Роберта Карлоса, Кафуа и Жилберта Силве. Рекао сам им да само они могу да изгубе, јер мени одговара било који резултат. Србија је моја земља, али сам у Бразилу провео више од половине свог живота. Битно је да момци што прије подигну главу и да побиједе Камерун. Знам да 217 милиона људи на овом свијету жели да Србија и Бразил оду у осмину финала, 210 милиона Бразилаца и седам милиона Срба. Па хајде да сви будемо срећни послије трећег кола групне фазе Мундијала - закључио је Петковић.