latinica  ћирилица
26/11/2022 |  16:34 ⇒ 19:46 | Аутор: РТС

Грујић и Максимовић: И на Новом Зеланду смо изгубили први меч, па постали шампиони свијета (ВИДЕО)

Фудбалери Србије Марко Грујић и Немања Максимовић рекли су на конференцији за медија да послије пораза од Бразила морају да остану тим, пошто није крај и орлови и даље имају шансе да прођу групу. Присјетили су се Новог Зеланда 2015. године, када су такође изгубили први меч у групи, па затим освојили титулу шампиона свијета.
Марко Грујић (Фото:  EPA-EFE/MARIO CRUZ) - Фото: илустрација
Марко Грујић (Фото: EPA-EFE/MARIO CRUZ)Фото: илустрација

Србија је поражена од Бразила у првом мечу на Мундијалу, а таква ситуација није нова за Марка Грујића и Немању Максимовића.

- На Новом Зеланду смо изгубили прву утакмицу од Уругваја, али смо знали да није крај, да треба да будемо сви заједно, као тим, као један. Успјели смо да побиједимо све утакмице и освојимо Свјетско првенство. И послије овог пораза знамо да није крај свијета. Имамо још двије утакмице и реалне шансе да прођемо групу. Битно је да влада добра атмосфера. Даћемо све да побиједимо Камерун и вратимо се у борбу за повратак - рекао је Максимовић на конференцији за медије.

Играчи су упитани и шта им је селектор Драган Стојковић поручио послије пораза на старту турнира.

- Послије прве утакмице и пораза тешко се спава. Доста смо размишљали о тој утакмици. Али, окреће се нови лист и нема пуно времена за освртање уназад. То нам је селектор поручио - да морамо да будемо јачи него икад, да будемо сложнији него икад и да нас ово не пољуља већ да нас додатно фокусира и примакне циљу, а то су три бода у понедјељак - рекао је Марко Грујић.

Против "кариока" повриједио се Сергеј Милинковић-Савић, а српски репрезентативци спремни су да заузму његово мјесто на терену уколико за то буде било потребе.

- Није на нама играчима да размишљамо о повријеђеним играчима. Сергеј ће дати све од себе да се стави на располагању селектору прије понедјељка. Сви би вољели да добијемо минутажу, али Сергеј је битан играч и сви бисмо вољели да се опорави - рекао је Грујић.

Орлови су свјесни да су бодови најбитнији, али размишљају и о гол-разлици, као и о жутим картонима.

- На турнирским такмичењима нису битни само голови, него и жути картони, пошто ФИФА и УЕФА у посљедње време дају много пажње фер-плеју. Најбитније је побиједити утакмицу, а онда и ако је могуће да дамо што више голова - сматра Максимовић

Двојица српских офанзиваца сложили су се да Србија против Камеруна не смије да уђе у "физичку борбу" и најавили да ће се пресудна битка водити на средини терена.

- Издвојио бих Ангису из Наполија, сјајан је играч, најважније је да узмемо лопту - навео је Грујић.

Камерун има квалитет, чим је на Мундијалу, каже, Максимовић али додаје да вјерује да Србија може да наметне ритам и освоји бодове.