latinica  ћирилица
26/11/2022 |  17:21 ⇒ 19:46 | Аутор: ТАНЈУГ

У међународној акцији у Белгији заплијењено 100 килограма кокаина; Ухапшени држављани Србије (ВИДЕО)

У међународној акцији Тужилаштва за организовани криминал, БИА и МУП Србије , у координацији са иностраним партнерским службама Еурополом и Еуроџастом, у заједничкој акцији у Белгији заплијењено је преко 100 килограма опојне дроге кокаин, чија улична вриједност износи више од 10 милиона евра.
Кокаин (Фото: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE) -
Кокаин (Фото: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE)

У овој акцији у Холандији ухапшени су припадници организоване криминалне групе српски држављани Д.Р. (28) и Д.П. (48), код којих је пронађено оружје и извијесна количина новца за коју се сумња да је настала извршењем кривичних дјела, док су у Белгији и Луксембургу ухапшени такође српски држављани С.К. (36), Ђ;.Д. (32), Ј.В. (33), једно НН лице, као и држављанин БиХ С.Ђ. (42), наводи се у саопштењу МУП-а Србије.

На територији Београда ухапшен је српски држављанин В.В. (29), коме је одређено задржавање од 48 сати, који ће уз кривичну пријаву бити приведен надлежном тужилаштву.

Полиција у саопштењу наводи да наставља са координисаним радом на расвјетљавању свих околности у вези дистрибуције поменутог наркотика и на откривању осталих чланова наведене међународне организованане криминалне групе.