latinica  ћирилица
26/11/2022 |  18:41 | Аутор: ТАНЈУГ

Италија: Потврђена жртва клизишта на острву Искија (ФОТО/ВИДЕО)

Једна жена је данас пронађена мртва, а око 10 људи се и даље воде као нестали на италијанском острву Искија у Тиренском мору око 30 километара од Напуља, након што је клизиште покренуто јаким кишама урушило један објекат, саопштио је локални италијански званичник.
Клизиште на острву Искија (Фото: EPA-EFE/CIRO FUSCO ITALY OUT) -
Клизиште на острву Искија (Фото: EPA-EFE/CIRO FUSCO ITALY OUT)

Рано јутрос, јака киша погодила је лучки градић Казамичола Терме, један од шест малих градова на острву Искија и изазвала поплаве и рушење зграда.

- Потврђено је да је једна жена погинула, а још 10 особа се воде као нестале, међу њима и једно дијете - рекао је префект Напуља Клаудио Паломба на конференцији за новинаре и додао да је евакуисано око 100 људи који живе у близини подручја клизишта, пренио је Ројтерс.

Раније данас, италијански министар унутрашњих послова Матео Пјантедози демантовао је свог колегу у влади, министра инфраструктуре Матеа Салвинија који је јутрос саопштио да је у клизишту живот изгубило осморо људи.

Седамдесет ватрогасаца спроводи акцију на острву Искија настојећи да спасу житеље оштећених зграда и пронађу нестале особе, објавила је италијанска ватрогасна бригада на свом Твитер налогу.

Ватрогасци су претходно објавили да су успјешно извукли један аутомобил из мора и спасили двојицу путника, пренио је раније Ројтерс.