latinica  ћирилица
26/11/2022 |  19:17 ⇒ 19:21 | Аутор: СРНА

Због "издаје" каменована кућа швајцарског репрезентативца

Породична кућа репрезентивца Швајцарске Брила Ембола /25/ у Јуандеу, главном граду Камеруна, каменована је током протеста организованих у знак "издаје" како Камерунци тумаче његов погодак у мечу са Камеруном у првом колу групне фазе на Свјетском првенству у Катару.
Брил Емболо у дресу Швајцарске (Фото:  EPA-EFE/LAURENT GILLIERON) -
Брил Емболо у дресу Швајцарске (Фото: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON)

Камерунац у дресу репрезентације Швајцарске пресудио је својим голом сународницима и изазвао гњев који не престаје ни два дана након премијерне утакмице на Мундијалу.

Мајка фудбалера Жермејн Емболо поручила је да је Швајцарска фудбалски одгојила њеног сина, који је само обавио посао за ту државу.

- Оставите ми сина на миру. Ви Камерунци умјесто да и сами тренирате таленте, само се бавите смицалицама. Морате дати одређену суму новца како бисте били у "Утопији" /компанија која се бави ПР-ом актуелног предсједника Фубалског савеза Камеруна Самјела Етоа/, док Швајцарци образују моје дијете", поручила је Жермејн Емболо.

Камерунски селектор Ригоберт Сонг био је поносан на Ембола.

- Наш момак је био стријелац за Швајцарску, иако бих више волио да је то урадио у дресу наше репрезентације. Знам га врло добро, повремено се и чујемо. Ја сам као његов велики брат. То што игра за другу селекцију не значи да би наша заједница требало да се цијепа - рекао је Сонг.

Камерун ће у понедјељак, 28. новембра у другом колу играти против Србије, док ће у другој утакмици групе Бразил играти против Швајцарске.