latinica  ћирилица
27/11/2022 |  07:34 ⇒ 07:34 | Аутор: ТАНЈУГ

Ново појављивање кћерке лидера Сјеверне Кореје у јавности

Кћерка лидера Сјеверне Кореје Ким Џонг Уна поново се појавила у јавности, овог пута на састанку њеног оца Ким Џонг Уна с научницима задуженим за ракетни програм, јавио је данас АП.
Ким Џонг Ун са кћерком Ју Ае (Фото: PA-EFE/KCNA) -
Ким Џонг Ун са кћерком Ју Ае (Фото: PA-EFE/KCNA)

Државни медији су дјевојчицу, за коју се вјерује да има око 10 година, назвали "највољеније" дијете Ким Џонг Уна, продубљујући дебату о томе да ли је Ким припрема за свог насљедника.

Вјерује да је дјевојчица Кимово друго дијете и да се зове Ју Ае.

Она је први пут представљена јавности прошлог викенда на фотографијама државних медија на којима се види како посматра лансирање интерконтиненталне балистичке ракете Сјевер са својим родитељима и другим званичницима.

Кћерка Ким Џон Уна приказана је тада у бијелом капуту и са црвеним ципелама како хода руку под руку са оцем поред огромног пројектила натовареног на лансирни камион и посматра наоружање.

Сјевернокорејски државни медији су је данас споменули и други пут, рекавши да су она и Ким групне фотографије са научницима, техничарима, званичницима и другим радницима укљученим у, како је формилисано, пробно лансирање ракете ИЦБМ Хвасонг-17.

Државна агенција КЦНА ју је описала као Кимово "драгоцјено" дијете, што је снажнији опис од претходног када су медији пренијели да је она "(Кимово) највољеније" дијете.

Прошле недјеље, веће изненађење од самог пробног лансирање ракете било је присуство Кимове кћерке, чије постојање никада раније није било јавно потврђено, пренио је Ројтерс.

Сјеверокорејска агенција КЦНА тада није именовала дјевојчицу која се види на фотографијама у бијелом капуту како држи за руку свог оца док заједно посматрају велики пројектил.

Вјерује се да Ким има чак троје дјеце, двије дјевојчице и једног дјечака, а амерички аналитичари вјерују да је једно од њих виђено на снимцима прославе националног празника у септембру.

Бивши амерички кошаркаш Денис Родман саопштио је 2013. године да Ким има "бебу", кћерку по имену Ју Ае.

Након путовања у Сјеверну Кореју исте године, Родман је изјавио британском Гардијану да је провео вријеме са Кимом и његовом породицом и држао бебу.