latinica  ћирилица
27/11/2022 |  08:08 | Аутор: РТС

Рекорд Леброна Џејмса, Покушевски без поена у поразу од Хјустона (ВИДЕО)

Кошаркаши ЛА Лејкерса надиграли су Сан Антонио на гостовању са 141:138 предвођени Леброном Џејмсом који је са седам постигнутих тројки постигао рекорд сезоне. Оклахома је поржена од Хјустона са 118:105, Алексеј Покушевски је у игри провео мање од девет минута и није се уписао у листу стријелаца.
Леброн Џејмс (Фото: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT, илустрација) -
Леброн Џејмс (Фото: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT, илустрација)

Лејкерси су практично побједу обезбиједили у трећој и четвртој четвртини у којима је главну иницијативу имао Џејмс и са двије серије погодака обезбиједио и сачувао предност за побједу свог тима.

Леброн је меч завршио као најефикаснији играч меча са 39 погодака уз 11 скокова и 3 асистенције, а убацио је седам тројки и поставио рекорд сезоне.

Хјустон је на свом терену надиграо Оклахому са 118:105, а српски интернавионалац Алексеј Покушевски је у игри био нешто мање од девет минута и имао само три скока без постигнутих поена.

Одлично су га пратили Денис Шредер, који је за 30 минута скупио 21 поен и шест асистенција, Лони Вокер са 19 и Остин Ривс са 16 поена.

У тиму Сан Антонија чак седморица играча су имала двоцифрен шутерски учинак али им то није много помогло да избјегну осми пораз у низу.

У ефикасности је предњачио Келдон Џонсон који је убацио 26 поена, а пратили су га Треј Џонс са 23 и Девин Васел са 20 поена.

Хјустон је на свом терену надиграо Оклахому са 118:105, а српски интернационалац Алексеј Покушевски је у игри био нешто мање од девет минута и имао само три скока без постигнутих поена.

Домаћини су у трећој четвртини освојили двоцифрену предност од чак 20 поена и потом само одржавали разлику до коначне победе.

Побједнички тим су у ефикасности предводили Џејлен Грин са 28 поена, уз девет асистенција што му је рекорд каријере и Алперен Шенгун са 21 поеном уз 18 скокова, што му је најбољи учинак откако је у НБА лиги.

Најефикаснији играч меча био је из пораженог тима Шај Гилџес Александер са 32 поена уз по 3 скока и асистенције али није имао добру подршку саиграча.

На свом терену је славио и Финикс над Јутом са 113:112 и нанијели им четврти пораз у низу.

Резултати мечева:

Хјустон - Оклахома 118:105
Сан Антонио - ЛА Лејкерс 138:141
Финикс - Јута 113:112