latinica  ћирилица
27/11/2022 |  10:12 ⇒ 14:53 | Аутор: СРНА

Вучић: Поносан сам што смо успјели да сачувамо мир

Предсједник Србије Александар Вучић истакао је да је поносан што је сачуван мир и да је захвалан српском народу на Косову и Метохији што се и даље бори за будућност.
Александар Вучић (Фото: TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC)

- Поносан сам што смо у недјељи за нама успјели да саучувамо мир. Посебно сам захвалан нашем народу са Косова и Метохије што је показао да се, послије деценија терора, и даље бори за своје огњиште, за дјецу, за нашу будућност - навео је Вучић на Инстаграму.

Вучић је захвалио Србима на Косову и Метохији "што се нису уплашили и што су доказали да је светиња за коју се бори већа од сваке пријетње и неправде коју ставе пред Србију".

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Наша побједе прошле недјеље била је нова њемачка фабрика у Панчеву. Побједе су и стратешко партнерство Србије са Азербејџаном, које смо потврдили током посјете предсједника Алијева, јачање традиционалног пријатељства и сарадње са Италијом и Француском, о чему сам разговарао са њиховим највишим званичницима, као и братске везе народа Србије и Републике Српске који увијек могу да рачунају и да се ослоне једни на друге - навео је Вучић.