latinica  ћирилица
27/11/2022 |  11:52 ⇒ 20:09 | Аутор: РТРС

Додик: Заједнички рад предсједника и Владе биће приоритет

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да ће заједнички рад предсједника и Владе Републике Српске бити приоритет и да очекује да Влада одговори на значајне политичке изазове, економска и социјална питања, те да обезбиједи стабилност и социјалну и енергетску безбједност људи.
Милорад Додик (Фото: instagram.com/mdodik.official) -
Милорад Додик (Фото: instagram.com/mdodik.official)

- У недјељи иза нас обавио сам консултације с представницима политичких партија и именовао Радована Вишковића за мандатара за састав нове владе - написао је Додик на свом Инстаграм профилу.

Он је навео да је његова прва званична посјета по ступању на дужност предсједника Српске била Србији, гдје се сусрео с предсједником Србије Александром Вучићем.

- Упознао сам га са сложеном ситуацијом у БиХ. Поновио сам опредјељење Републике Српске да помогнемо нашем народу на Косову и Метохији - нагласио је Додик.

Он је додао да је присуствовао и слави Министарства унутрашњих послова Републике Српске и отварању новоизграђених објеката Полицијске академије и Центра за обуку.

      View this post on Instagram

A post shared by Милорад Додик (@mdodik.official)

- Отварањем нове зграде Уставног суда Републике Српске, изграђен је још један у низу репрезентативних објеката које желимо да градимо - истакао је Додик.

Додик је подсјетио да је разговарао с амбасадорима Грчке и Русије, Димитриосом Папандреуом и Игором Калабуховом, као и са директором Управе Владе Србије за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујоном.

- Дружио сам се и са младим члановима СНСД-а који су будућност СНСД-а - написао је Додик.