latinica  ћирилица
27/11/2022 |  12:51 ⇒ 16:04 | Аутор: РТРС

Костарика шокирала Јапан

Фудбалери Костарике побиједили су Јапан (1:0) у првом мечу другог кола групе Е на Свјетском шампионату у Катару.
Јапан - Костарика (Фото: EPA-EFE/Neil Hall) -
Јапан - Костарика (Фото: EPA-EFE/Neil Hall)

Шкорали су Костариканци "самураје", који су са евентуалном побједом могли већ бити у другом кругу. Овако сада и Костарика се вратила у игру за прлаз и задње коло донијеће одлуку ко иде даље.

Јапан је имао теренску иницијативу, неколико прилика, али пут до мреже нису нашли, а како је меч одмицао, Костарика је била све опаснија, очигледно растерећени било каквих амбиција послије дебакла од Шпаније (0:7). Једини погодак постигао је Фулее у 81. минуту, када је ударцем са 16 метара изненадио голмана Гонду.

Други меч ове групе игра се од 20.00 часова, и то ће бити прави класик, сусрет Шпаније и Њемачке. "Панцери" немају право на кикс, иако у неким комбинацијама чак и са поразом могу даље.  Шпанија на крилима убједљиве побједе сигурно да има адуте да и овај меч одигра на врхунском нивоу.

Група Ф понудиће сусрет Белгије и Марока од 14.00 часова. "Црвени ђаволи" су близу циља, док Мароко не смије изгубити, уколико жели задржати шансе за пролаз даље. Од 17.00 часова Хрватска игра са Канадом, која је оставила одличан утисак и поред пораза у првом колу, па ће бити занимљиво видјети могу ли се супроставити актуленим вицешампионима свијета.