latinica  ћирилица
27/11/2022 |  15:01 ⇒ 15:04 | Аутор: ТАНЈУГ

Маркињос: Желимо да се Нејмар што прије врати у тим

Бразилски фудбалски репрезентативац Маркињос изјавио је да његов саиграч Нејмар напорно ради да би се што прије помогао тиму на Свјетском првенству у Катару.
Маркињос (Фото: EPA-EFE/ABIR SULTAN 2782) -
Маркињос (Фото: EPA-EFE/ABIR SULTAN 2782)

Нејмар се повриједио на мечу првог кола групе Г на Мундијалу у Катару против селекције Србије. Он је напустио терен пошто је повриједио десни скочни зглоб послије једног дуела са Николом Миленковићем.

- Требало нам је мало времена да сагледамо ситуацију. Одмах послије утакмице био је тужан. Мислим да је то нормално, јер је толико сањао о СП, а сада је доживио повреду. Као играч, сви разумијемо кроз шта пролази - рекао је Маркињос новинарима у Дохи.

Нејмар ће сигурно пропустити сутрашњи меч против Швајцарске, а неизвијестан је његов наступ и за дуел у петак против Камеруна.

- Данас, послије тестова, тренинга, третмана, он 24 сата иде на физиотерапију, веома напорно ради. То показује колико жели да буде спреман и спреман. Не знамо колико ће то трајати. Желимо му брз опоравак и надамо се да ће врло брзо бити физички и емоционално спреман - истакао је Маркињос.

Нејмар је на друштвеним мрежама раније данас објавио фотографије повријеђеног скочног зглоба. Локални медији наводе да љекарски тим бразилске репрезентације чини све да оспособи Нејмара.

Бразилски љекари користе "чизме са компресијом", уређај за убрзавање зарастања провреда и активирање циркулације крви.

- Жељели би да Нејмар буде у тиму, пошто би вољели да имамо 26 фудбалера на располагању. Међутим, желимо да покажемо да је наша група јака и спремна за све потешкоће са којима се суочавамо. Повреде се дешавају, морамо да будемо свјесни тога - навео је Маркињос.

Утакмица између Бразила и Швајцарске биће одиграна сутра од 17 сати.