latinica  ћирилица
27/11/2022 |  16:54 ⇒ 20:16 | Аутор: Агенције

Пикси: Мундијал сада почиње за Србију, Костић спреман (ФОТО)

Фудбалска репрезентација Србије у понедјељак од 11 часова игра против Камеруна други меч на Свјетском првенству, а селектор Драган Стојковић Пикси истакао је да Мундијал за Орлове креће послије меча са Бразилом, те да је ситуација са повредама сада боља и да је Филип Костић спреман.
Драган Стојковић Пикси (Фото: EPA-EFE/ABIR SULTAN) -
Драган Стојковић Пикси (Фото: EPA-EFE/ABIR SULTAN)

Подсјећања ради, Србија је у првом мечу на турниру играла против Бразила и поражена је резултатом 2:0, а оба гола за Селесао дао је Ришарлисон.

- И раније смо знали да ће прва утакмица са Бразилом бити јако тешко, посебно што смо имали проблеме са поврдама кључних играча. Ово је Мундијал за Србију је практично почео послије утакмице са Бразилом. Знамо да ће се Камерун и Швајцарска заједно са нама борити за мјесто за пролазак даље. Ситуација је доста боља по питању повреда играча.Припремићемо се најбоље што можемо, веома је важна утакмица. И они су кренули са поразом - рекао је Пикси.

Селектор Драган Стојковић истакао је да ће бити промјена у односу на меч са Бразлом, те да је Филип Костић у конкуренцији за утакмицу.

- Биће промјена. Ситуације је боље, и те како сам задовољан у односу на оно што је било пре десет дана. Он је посљедња два тренинга одрадио са екипом и биће у конкуренцији за тим. Интензитет којим је радио показује да је спреман. Да ли ће играти, видјећемо - додао је Стојковић.

Послије меча са Бразилом није био задовољан физичким аспектом.

- Направљена је анализа. Наш проблем у другом полувремену је био што смо се трошили низашта. Статистика показује да смо претрчали више од Бразила, а статистика показала као да не постојимо. Имали смо 160 промашених пасова. Тако је немогуће добити било кога. Нисмо били комплетна екипа на терену и управо из разлога што смо имали персоналне проблеме и што нисам могао да изађем са најбољим тимом. Била би тотално другачија слика у свих 90 минута, не само тих 45. То што смо урадили посљедња два дана, интензитет рада. Играчи одговорили на то позитивно у физичком и техничком смислу. Показује да се враћамо кад је најпотребније. Што се физике тиче... Од доласка у Катар имали смо једно седам-осам играча који нису били у тренажном процесу! Нисам то могао јавно да говорим јер би цијели свијет знао. То је било врло забрињавајуће за мене. Неко ме је питао, селекторе не видимо осмијех... Сад знате разлог што га није било. На крају, осмијех се полако враћа, боље је него што је било - каже Писки.

Најавио је да ће ићи на побједу.

- Исте су аспирације, три бода. Бићемо офанзивни, да би дао гол, мораш да нападаш. Као тим, морамо дјеловати као компактна екипа која зна шта ради на терену. Стање играча ме пуно радује, више него прије неколико дана. Да ли ће Митровић и Влаховић почети или не, видјећете сутра. Знам састав, знам ко ће играти сутра. Немам дилему, то је разлика у односу на Бразил, то отворено кажем. Информације су долазиле овако и онако, препуштени сте до задњег момента. Сад је другачије. Тим знамо, Србија ће играти на побједу, нема разлога да другачије размишљамо. Поштујемо Камерун. Снажна екипа, могу да направе проблем било ком. Гледао сам их против Швајцарске, једна гол одлучио, али Камерун је и те како добра екипа. Нисам знао да је Камерун посљедњи пут побиједио Румунију 1990. Сјећам се Миле и цијеле те екипе која је дјеловала моћно. Свидјело ми се како су играли тај Мундијал - додао је Стојковић.

Голман Србије Вања Милинковић Савић похвалио је колегу Андреа Онану.

- Онана је одличан голман, изборио се са притиском. О њему као голману мислим све најбоље - додао је Милинковић Савић.

Питали су га и да ли се припрема посебно за Камерун.

- На мени је да се припремим најбоље. Да ли ћу имати више посла, надам се да не, али то не зависи од мене - додао је он.

Стојковић је додао да не прати штампу, али је чуо шта је рекао Тијаго Силва послије меча са Бразилом.

- Нема потребе да читам шта ко пише. Треба да дође до критика, али може доћи да неко каже глупост која може да утиче на тим. Он је врхунски играч, њему је лако да игра против реконвалесцента. Да је Митровић био спреман, не вјерујем да би тако причао. Ако је рекао да смо требали бољу анализу да направимо... Погодили смо њихов тим, могу да покажем папир од 15. новембра. Једино ми је жао што нисмо имали све играче на сто одсто. Уз сав репект, било би тотално другачије - сматра селектор Србије.

Када је ријеч о утакмици са бразилом голман Србије је истакао да је та утакмица, сада иза њих.

- Моја добра утакмица није нам донијела бодове. Не гледам уназад, битно је да се спремимо за Камерун, то нам је циљ - поручио је Милинковић Савић.