latinica  ћирилица
28/11/2022 |  10:48 ⇒ 10:54 | Аутор: РТРС

Вишковић: Одлазак Рајка Петрова Ноге представља велики губитак за српску културу

Мандатар Владе Републике Српске Радован Вишковић, поводом смрти књижевника, aкадемикa и сенаторa Републике Српске Рајкa Петровa Ноге, упутио је телеграм саучешћа његовој породици и Академији наука и умјетности Републике Српске.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

- С великим жаљењем примио сам вијест о одласку књижевника, академика и сенатора Републике Српске Рајка Петрова Ноге - наводи се у телеграму саучешћа.

Из Владе Републике Српске додају да је Рајко Петров Ного, својим ангажманом, дао је немјерљив допринос научном и културном животу Републике Српске и његов одлазак представља велики губитак за српску културу.

У телеграму саучешћа се такође истиче да је Рајко Петров Ного својим богатим књижевним стваралаштвом и аутентичним стилом оставио је дубок траг у српској књижевности. Стваралаштво Рајка Петрова Ноге остаће као вриједна заоставштина српском народу и култури.

- Искрено саосјећајући у болу који вас је задесио, у име Владе Републике Српске и своје име, упућујем вам изразе најдубљег саучешћа -  наводи се у телеграму саучешћа мандатара Радована Вишковића.