latinica  ћирилица
28/11/2022 |  10:57 ⇒ 17:20 | Аутор: СРНА

Без обуставе производње у РиТЕ "Гацко" до 19. децембра

Синдикат Рудника и Термоелектрана "Гацко" неће спроводити обуставу производње у том руднику до 19. децембра, речено је данас Срни у Синдикалној организацији РиТЕ.
РиТЕ Гацко - Фото: РТРС
РиТЕ ГацкоФото: РТРС

Одбор Синдиката је прихватио понуду генералног директора Електропривреде Републике Српске Луке Петровића да хитно буде формирана радна група састављена од представника Управе Матичног предузећа ЕРС, Управе РиТЕ "Гацко" и Синдиката РиТЕ "Гацко" која ће у року од 20 дана, а најкасније до 19. децембра, изнијети приједлог повећања плата које би се примјењивало од 1. јануара, наводи се у закључцима Синдиката након састанка.

За Синдикат је прихватљиво да повећање за плате буде минимално 15 одсто.

У закључцима Синдикалног одбора, који је одржао ванредну сједницу, наведено је да радна група тражено повећање треба да договори и обезбиједи путем повећања цијене рада, коефицијената и увећања по основу услова рада.

- Уколико се прихвате ови ставови, Синдикални одбор привремено неће спроводити обуставе производње до 19. децембра, односно док мјешовита Радна група не изађе са приједлогом решења - наводи се у закључцима.

Из те синдикалне организације су затражили и да Управа МХ ЕРС и Управа РиТЕ "Гацко" именује своје представнике у радну групу.

У Гацку је данас одржан састанак представника синдиката РиТЕ "Гацко", управе тог предузећа и Матичног предузећа Електропривреда Републике Српске о платама запослених.