latinica  ћирилица
28/11/2022 |  11:03 ⇒ 11:03 | Аутор: СРНА

Ђокић: СП се залаже за спровођење социјално праведне политике

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић рекао је да се ова странка залаже за спровођење социјално праведне политике, која подразумијева да укупан новац из буџета Републике Српске и општина треба да буде распоређен уз правичнији приступ.
Петар Ђокић - Фото: РТРС
Петар ЂокићФото: РТРС

Након консултација са мандатаром за састав нове владе Републике Српске Радованом Вишковићем, Ђокић је данас новинарима у Бањалуци рекао да би након што се формира нова влада убрзано требало да буде формирана социјална карта становника Српске.

Он је рекао да се социјална карта односи на све категорије становништва у Српској.

Ђокић сматра да Република Српска треба уложити још више напора и енергије да се повећа обим економије у Српској, те да се пруже додатни видови подршке привреди и да се са привредним асоцијацијама дефинишу политике које ће унаприједити економски развој Републике Српске.

Он је рекао да је на састанку са мандатаром указао на потребу професионализације јавне администрације, те реформу свих јавних предузећа и јавне управе.

Ђокић је рекао да на састанку није било ријечи о именима кандидата за министре и ресорима, истичући да је логично да СП на бази укупног изборног резултата у саставу нове владе има три министра.

Он је рекао да ће у наредних седам до 10 дана бити одржан нови круг консултација на којима ће свака политичка партија упутити конкретне приједлоге за министре.