latinica  ћирилица
28/11/2022 |  11:26 | Аутор: СРНА

"На нивоу БиХ штитити интересе Српске"

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић указао је, поводом разговора о формирању власти на нивоу БиХ, на важност дјеловања ради заштите интереса Републике Српске на бази свих политика које је до сада усвојила Народна скупштина Републике Српске.
Петар Ђокић - Фото: РТРС
Петар ЂокићФото: РТРС

Ђокић је оцијенио као "опасну игру опозиције" уколико води разговоре у Сарајеву о формирању власти на нивоу БиХ у циљу рушења интереса Републике Српске.

- Људи из опозиције који ће данас ићи у Сарајево треба да воде рачуна о томе да не допусте да буду угрожени интереси Републике Сртпске у будућности - рекао је Ђокић данас новинарима у Бањалуци.

Ђокић је закључио да ту није ријеч о томе да једна политичка партија има четири или пет делегата у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ, већ о могућности дјеловања ради заштите интереса Републике Српске на бази политика које је усвојила Народна скупштина.

Представници опозиционих партија из Републике Српске требало би данас у Сарајеву да разговарају са представницима СДП-а БиХ о формирању власти на нивоу БиХ.