latinica  ћирилица
28/11/2022 |  13:44 ⇒ 13:44 | Аутор: РТРС

Фудбалери Србије у невјерици након ремија са Камеруном

Фудбалска репрезентација Србије одиграла је само 3:3 против Камеруна, испустивши два гола предности у другом колу групе Г на шампионату свијета у Катару.
Фудбалери Србије (Фото: EPA-EFE/Neil Hall) -
Фудбалери Србије (Фото: EPA-EFE/Neil Hall)

Овим резултатом доведено је у питање пласман Србије у екиминациону фазу Мундијала, с обзиром да "Орлови" имају само један бод из двије утакмице.

У трећем колу Србија ће играти са Швајцарском, коју ће морати да побиједи да би прошла даље, али само у случају да Швајцарци данас изгубе од селекције Бразила.

- Нема дилеме да је ово био најинтересантнији меч. Како је нама тренерима само ми знамо. Осјећамо због резултата велику фрустрацију. 3:1 је велика предност и треба бити интелигентан да утакмицу приведете до краја како желите. Неке грешке су нас скупо коштале. Непотребно излажење из задње линије. Покушај прављења неког офсајда. То је недопустиво и забрањено на овом нивоу. Успели смо да створимо колосалне шансе, не знам како је оно могло да се промаши. Екипа смо која може да направи шансе. Радује ме што их правимо и што смо дали три гола. Али не смије да нам се дешава да примимо голове. Имали смо двије принудне измјене – Павловића и Вељковића – које нисам хтио да мијењам али сам морао због повреда - изјавио је Драган Стојковић Пикси, селектор Србије.