latinica  ћирилица
28/11/2022 |  14:31 ⇒ 18:56 | Аутор: sputniknews.com

Пикси послије (к)икса Србије: Велика фрустрација – навијаћемо за Бразил

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси поручио је послије ремија са Камеруном (3:3) у другом колу Мундијала, да је екипа морала другачије да приведе меч крају, послије вођства од 3:1 и да ће анализирати шта се све издешавало у два минута када су "Орлови" примили два гола. Поменуо је и ријеч велика фрустрација, која можда идеално описује стање ствари.
Драган Стојковић Пикси (Фото: EPA-EFE/Tolga Bozoglu) -
Драган Стојковић Пикси (Фото: EPA-EFE/Tolga Bozoglu)

На констатацију новинара у Дохи да је ово била једна занимљива утакмица, селектор Србије је био сагласан.

- Нема дилеме да је ово најинтересантнији меч за гледање, само ми тренери знамо како је нама. Осјећамо због резултата доста велику фрустрацију. Послије вођства Камеруна смо пронашли наш ритам игре и заслужено дошли до вођства. Имати 3:1 на овом нивоу је велика предност. Треба бити паметан, интелигентан да приведете утакмицу крају. Мислим да су опет неке гршеке нас скупо коштале за други и трећи гол Камеруна. Апсолутно непотребно излажење задње линије, покушај прављења офсајда је практично забрањено на високом нивоу. Штета што нисмо побиједили. Мислим да смо могли, да смо за нијансу бољи од Камеруна, али резултат каже 3:3", рекао је селектор Стојковић и додао:

- Успјели смо да створимо колосалне шансе. Мислим да је Митровић имао једну стативу, не знам како је успјела да се промаши она једна шанса. Било је добрих продора и напада, то радује у сваком случају да екипа може да креира шансе. Толико шанси и постигнута три гола ме као тренера радују, али ово што смо примили три гола морамо да анализирамо како да то рјешавамо убудуће, да се то не дешава. Имали смо принудне измјене. То су Павловић и Вељковић два централна бека. Али, то није никакав алиби, то је једноставно тако - навео је Пикси.

Свјестан је селектор Орлова који су напрасно атерирали у двобоју са Камерунцима, гдје су од готовог направили вересију, да ће очи нације бити упрте у Бразилце који од 17 часова играју са Швајцарском.

- Сад морамо да навијамо за Бразил. Па добро, видјећемо. Гледаћемо ту утакмицу у сваком случају. Свјетско првенство видите колико чудних резултата. Није лако побиједити. Морамо да вјерујемо до краја, да сачекамо резултат меча Бразил - Швајцарска. Сад је најважније да видимо стање играча и која је то тежина повреда. Штета, опет кажем, могли смо до побједе без проблема. Три бода која би нам значила, окрећемо се ономе што нас чека. Нема пуно времена - рекао је Стојковић.