latinica  ћирилица
28/11/2022 |  15:56 ⇒ 18:45 | Аутор: СРНА

Влада Војводине донира 100.000 КМ за спортске терене у Српској, Зворнику 50.000 КМ

Влада Војводине донираће шест милиона динара /100.000 КМ/ за спортске терене у Републици Српској, од чега је Зворнику намијењено 50.000 КМ, саопштено је данас из зворничке Градске управе.
Влада Војводине, донација општини Зворник - Фото: СРНА
Влада Војводине, донација општини ЗворникФото: СРНА

Секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу у Влади Војводине Александар Софић уручио је у Новом Саду савјетнику градоначелника Зворника Вељи Тијанићу уговор вриједан три милиона динара /50.000 КМ/ за спортске терене у Зворнику.

Уручењу уговора присуствовали си директор Фонда за избјегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону Александар Ђедовић и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста.

Софић је истакао да су односи Србије и Српске интензивнији него икада, те да је присутно јединство, не само народа, него и представника свих институција Срба из Српске, Србије, Румуније, Словеније, Хрватске и свих земаља у којима Фонд за избјегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону дјелује.

Тијанић је рекао да су овакви и слични пројекти још један показатељ добре сарадње.

- Донирана средства биће од великог значаја првенствено за младе, јер ће Зворник добити потпуно нов кошаркашки терен са најновијом кошаркашком подлогом и кошевима - рекао је Тијанић.

Наглашавајући да млади проводе много времена на друштвеним мрежама, Тијанић је истакао да је свако улагање у спорт, улагање у здравље и правилно одрастање.

Ђедовић је рекао да јачање Србије јача и институције као што је Фонд, које су у прилици да подрже Србе широм региона, те да ће та пракса у будућности бити настављена.