latinica  ћирилица
28/11/2022 |  16:14 ⇒ 29/11/2022 | 07:30 | Аутор: РТРС

Цвијановић: У наредних десет дана биће конституисана Влада Српске

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је данас да ће у Републици Српској Влада бити конституисана у наредних десет дана.
Жељка Цвијановић -
Жељка Цвијановић

Она је на конференцији за новинаре, након састанка са комесаром ЕУ за сусједске односе и проширење Оливером Вархељијем, рекла да је на састанку изражена и нада да ће тај процес бити завршен и у Федерацији БиХ и на нивоу БиХ.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

- Обавијестили смо комесара да смо почели са конституисањем власти на различитим нивоима. Почели су разговори на ту тему. Надам се да ћемо у наредној години бавити се животним стварима и разлозима због којих је битно да обављамо своје функције - рекла је Цвијановићева и додала је да приликом обављања функција битно водити рачуна о потребама грађана.

Навела је да задовољна састанком са Вархељијем.

- Разумијемо да се овај састанак одиграва у вријеме када доносимо одређене одлуке које се односе на кандидатски статус БиХ и зато желим да се захвалим Вархељију на његовом личном ангажману и промовисању уопште идеје и потребе да се БиХ додијели кандидатски статус. Ми смо данас разговарали о условима и разлозима који су дефинисани раније од стране ЕУ, а то је једна врста ходограма по којем морају да се крећу наше институције - поручила је она.