latinica  ћирилица
28/11/2022 |  17:39 | Аутор: Агенције

Шпански медији: Бензема од четвртка на тренинзима Реала

Фудбалер Реала и француски репрезентативац Карим Бензема, могао би да се прикључи француској репрезентацији у нокаут фази Свјетског првенству у Катару, пошто се опоравио од повреде, тврде шпански медији.
Карим Бензема (Фото: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL, илустрација) -
Карим Бензема (Фото: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL, илустрација)

Шпански спортски новинар Карлос Родригез преноси да ће Бензема бити на тренингу Реала у четвртак, на припремама мадридског тима за наставак сезоне.

Фудбалски савез Француске саопштио је 19. новембра да ће Бензема због повреде квадрицепса лијеве бутине да пропусти СП.

У саопштењу је тада наведено да ће фудбалер Реала морати да паузира три недјеље.

Селектор Француске Дидије Дешан одлучио је да у Катар поведе 25 играча, пошто није позвао замјену за Бензему и на тај начин оставио је могућност да се фудбалер Реала прикључи "триколорима" на СП.

Шпански медији наводе да фудбалери Реала, који не наступају на Мундијалу, у четвртак почињу припреме за наставак сезоне, а међу њима би требало да буде и Бензема.

Поједини шпански медији истичу да чак постоји могућност да се Бензема прикључи репрезентативцима Француске у нокаут фази Свјетског првенства у Катару, али челници ФФФ нису жељели да коментаришу ову информацију.

"Триколори" су већ обезбиједили пласман у осмину финала СП, пошто се налазе на првом мјесту на табели групе Д са двије побједе против Аустралије (4:1) и Данске (2:1). Француска ће посљедњи меч у групи одиграти у сриједу против Туниса.

Француска брани титулу шампиона свијета, пошто је прије четири године на Мундијалу у Русији у финалу побиједила Хрватску 4:2.