latinica  ћирилица
29/11/2022 |  09:36 ⇒ 09:37 | Аутор: СРНА

Рунић: Зграда за расељена лица и младе брачне парове вриједна три милиона КМ

У Дрвару се гради стамбена зграда са 31 станом, вриједна 3.009.240 КМ, чији ће корисници бити расељена лица и млади брачни парови са дјецом који немају ријешено стамбено питање, изјавила је начелник Душица Рунић.
Душица Рунић - Фото: РТРС
Душица РунићФото: РТРС

Рунићева је рекла да ће тиме бити ријешена барем половина захтјева тих категорија становника.

- Грађевинска дозвола за изградњу двије стамбене зграде издата је у јануару 2020. године, чиме је наша локална заједница испунила обавезе за реализацију пројекта "ЦЕБ два - затварање колективних центара и алтернативних смјештаја путем јавних стамбених рјешења" - објаснила је Рунићева за Срну.

Она је навела да ће, због глобалног кретања на тржишту, умјесто планираних 55 стамбених јединица у двије зграде, бити изграђена једна са 31 станом.

- И док са друге стране имамо потребу да рјешавањем стамбеног питања осигурамо и олакшамо животне услове за ове категорије - објаснила је Рунићева.

Извршена је примопредаја техничке документације за пројекат "ЦЕБ два - затварање колективних центара и алтернативних смјештаја путем јавних стамбених рјешења" између општине Дрвар, као носиоца одобрења за грађење, федералног Министарства расељених особа и избјеглица као имплементатора пројекта, Института за грађевинарство "ИГ" Бањалука као надзора над извођењем радова и извођача "Дола" из Цазина.

Рок за извођење радова почиње тећи од понедјељка, 5. децембра.