latinica  ћирилица
29/11/2022 |  11:36 ⇒ 11:36 | Аутор: СРНА

Без кандидата из Српске листе

Централна изборна комисија самопроглашеног Косова потврдила је политичке субјекте и кандидате за ванредне изборе за градоначелнике општина сјеверна Косовска Митровица, Лепосавић, Зубин Поток и Звечан међу којим има појединих из реда Срба, али не из најјаче странке - Српске листе.
Српска листа - Фото: РТРС
Српска листаФото: РТРС

- На изборима 18. децембра учествоваће Демократска партија Косова и Покрет за самоопредјељење са по једним кандидатом у свакој од четири општине. Потврђене су кандидатске листе других политичких субјеката и независних кандидата - наведено је у саопштењу ЦИК-а након јуче одржане сједнице.

У Косовској општини сјеверна /Косовска/ Митровица кандидати су Таулант Кељменди /ПДК/, Ерден Атик /Покрет за самоопредјељење/, Бетим Османи /Митровачка грађанска иницијатива, Александар Арсенијовић /Српски опстанак/.

У Лепосавићу су кандидати Албулена Бехлули-Хетеми /ПДК/, Љуљзим Хетеми /Покрет за самоопредјељење/, Александар Јаблановић /Партија косовских Срба/.

У Зубином Потоку су кандидати Измир Зећири /ПДК/, Флатрон Хасани /Покрет за самоопредјељење/ и у Звечану Илир Пеци /ПДК/, Фетах Пеци /Покрет за самоопредјељење/ и Слађана Пантовић /самостални кандидат/.

Српска листа као најбројнија политичка партија Срба неће учествовати на ванредним изборима за градоначелнике пошто су четворица њених чланова поднијели оставке на функције 5. новембра због одлуке о пререгистрацији и неспровођења Бриселског споразума, односно одбијања премијера самопроглашеног Косова Аљбин Куртија да формира заједницу српских општина.