latinica  ћирилица
29/11/2022 |  11:51 ⇒ 11:55 | Аутор: ТАНЈУГ

Металика најавила нови албум и турнеју

Хеви метал група Металика најавила је ће нови албум "72 Seasons" објавити 14. априла 2023. године, ког ће промовисати свјетском турнејом која ће са 46 концерта обићи 22 града.
Металика (фото:EPA-EFE/SARAH YENESEL) -
Металика (фото:EPA-EFE/SARAH YENESEL)

- Завршили смо снимање у нашем штабу и стиже вам наш 12. албум. Прошло је шест година од "Hardwired…To Self Destruct" и мислимо да је вријеме за нову музику. 12 пјесама и преко 77 минута - саопштила је Металика.

Као најаву новог албума, ког је продуцирао Грег Фиделмен са гитаристом и пјевачем Џејмсом Хетфилдом и бубњарем Ларсом Улрихом, Металика је објавила спот "Lux Aeterna".

Објашњавајући назив албума, Хетфилд је рекао да "првих 18 година наших живота обликује наше истинске или лажне сопствености", додавши да су нам концепт "ко смо" рекли наши родитељи и да је могуће ограничавање око тога каква смо врста личности.

- Мислим да је најзанимљивији дио тога настављање проучавање тих основних убјеђења и како то утиче на наше сагледавање свијета данас. Много наших одраслих искустава је опонашање или одговор на та искуства дјетињства. Заробљеници дјетињства или ослобађање од стега које носимо - објаснио је Хетфилд.

Металика је објавила и датуме "М72" свјетске турнеје која ће идућег прољећа у Европи обухватити Амстердам, Париз, Хамбург и Гетеборг, а током 2024. године Минхен, Хелсинки, Копенхаген, Варшаву и Мадрид.